• Scenfredag är en av många fina verksamheter på Teaterverket •
• Läs mer på Teaterverkets hemsida: www.teaterverket.se

Scenfredag

Teaterverket - En scen fr alla - logotyp
Scenfredag - logotyp Teater masker - illustration Facebook logo Instagram logo

Öppen Scen på Teaterverket!

Första fredagen i månaden hela våren!

Västmannagatan 54, T-Bana: Odenplan

19:00-22:00

Scenfredag - The beat goes on!
Scenfredags Evenemang

• Scenfredag - The beat goes on! •

• 5:e februari - 2021 •
Äntligen dags att dra i gång en ny säsong med okuvad och angelägen scenkonstglädje!

  Vi vill så klart anstränga oss lite extra just nu för att övervinna såväl prövningar som tvivel genom att fortsätta hålla scenglädjen vid liv - så vi börjar det nya året med att ännu en gång ställa upp med en helskön Scenfredag online! Woop! :)

  Scenfredag innebär en öppen scen för vem som helst som vill visa sina talanger inför en beundrande publik en gång i månaden! Vi håller vanligtvis till på våran scen på Teaterverket men har under den senaste tiden haft minst lika roligt tillsammans online via Zoom - vi uppträder helt enkelt hemma i vardagsrummen!

  Här har man tillfälle att uppträda med vilken än form av scenkonst man vill; vi har ofta mycket musik, poesi, spoken-word och stand-up etc. men även dans, monologer och kortare dramer - valet är fullständigt fritt så länge alla känner sig trygga och glada.

  Det går alltid bra att uppträda med någonting fullständigt spontant under kvällen; vill man säkra »scentid« - det är ofta många som vill hinna uppträda - så kan det vara fiffigt att skriva en enkel föranmälan till johan@scenfredag.se

  Vi kör via Zoom - vilket man måste installera på sin dator, mobil eller platta - och vi återkommer med en länk till eventet när det drar ihop sig.

♫ ♩ La de da de de, ♪ ♫ la de da de da ♩ ..


Publicerad: 2021 01 28 - 21:33

Kul jul allesammans!

Kul jul allesammans!

Och jättestort toppentack till alla er som har varit med eller besökt oss i år för all fin och betydelsefull inspiration! Det har varit både fantastiskt och ovärderligt att tillsammans med er ha kunna envisas mot stundade svårigheter och hålla såväl mod som entusiasm på topp!

Varma kramar och väl mött nästa år! :)

Publicerad: 2020 12 23 - 15:13

En väldigt speciell anledning

En väldigt speciell anledning

Det finns en väldigt speciell men enkel anledning som gör att vi alltid kommer att göra vårat yttersta för att genomföra våra scenfredagar; och det är att det alltid blir så bra och så förbaskat störtroligt!

  Det spelar ingen roll hur än förutsättningarna ser ut för att hålla fullt hov eller om man kanske får nöja sig med uppslutning likt ett hemligt sällskap - stämningen, engagemanget och entusiasmen är alltid på topp.

  Vi var kanske inte mer än en handfull tappra entusiaster förra scenfredagen - men som alla delade med sig av sina talanger på scenen - och där vi sedan i våran ringa men nära grupp hade en både väldigt förtrolig och intressant dialog om vad vi gjort.


Rickard med CK är alltid först upp i strålkastaren med kvällens dos av vass och svartmålande spoken word.


Scenfredag November 2020 - galleribild 002
Scenfredag November 2020 - galleribild 004

Ulf Nygren bjöd på egen lyrik ackompanjerad av Rebecka Bodemar som tappert improviserade en tolkning av textens antagonist.


Scenfredag November 2020 - galleribild 006

Sedan blev det lite av en paradox då världens bästa storyteller, Natanael Wall Sanktnovius, gjorde en tolkning av världens sämsta storyteller (!) i sann Monty Python anda - och aldrig tidigare har så dåliga ordvitsar suttit mer förstklassigt!


Scenfredag November 2020 - galleribild 008
Scenfredag November 2020 - galleribild 010
Scenfredag November 2020 - galleribild 012

Vidare var det någon som fick för sig att dra någon form av monolog/frispel om någon som hade erfarigt några förvirrade dagar som någon slags konstnär - lite kul kanske, jag tror inte vederbörande har gjort någonting helt ensam på scen tidigare - någonsin ..


Scenfredag November 2020 - galleribild 014
Scenfredag November 2020 - galleribild 016
Scenfredag November 2020 - galleribild 018
Scenfredag November 2020 - galleribild 020

Och sist så fick vi ta del utav lite lyckt lyrik av Rebecka Bodemar; det blev väldigt spännande och intressant att få ta del av texter av en känd - men för publiken opresenterad - artist på ett sätt som man inte hade förväntat sig och minst lika tänkvärt sedan då vi fick reda på vem det var.


Scenfredag November 2020 - galleribild 022
Scenfredag November 2020 - galleribild 024

Publicerad: 2020 11 20 - 22:28

Scenfredag - fint och försiktigt

Scenfredag - fint och försiktigt

I morgon, fredag, kör vi fint och försiktigt Scenfredag på scenen på Teaterverket Västman!

  Superviktigt dock denna gång att man behöver föranmäla sig - även som publik - för att säkra en utav de få men ack så åtrådda platser vi har tillgängliga just nu i salongen.

Föranmälan: johan@scenfredag.se


  Som ni vet är formatet Öppen Scen - Woop!!. Så alla som vill kan passa på att komma och uppträda på scen - med i stort sätt vad man vill - inför en varm och glad publik!

  Fritt inträde - och man behöver heller inte vara medlem i Teaterverket.

  Ses snart; vi kan självklart lova en fin kväll och kanske lite överraskningar! :)


Teaterverket Västman - Västmannagatan 54 - 19:00


Publicerad: 2020 11 05 - 23:34

Scenfredag - Höstlove for all!
Scenfredags Evenemang

• Scenfredag - Höstlove for all! •

• 6:e november - 2020 •
Åter igen dags att sluta upp i vänskap och tillgivenhet till scenkonstens allsköns tjusande skepnader - Ja, eller bara: Äntligen dags att tuta i gång nästa Scenfredag !! - Woooop !! :)

  Som alltid är det Öppen Scen som gäller; alla som vill får komma och uppträda eller vara med som publik. Man väljer själv vad man vill uppträda med; alla typer av scenkonst är välkomna så länge alla känner sig respekterade.

  Här finns tillfälle att kanske presentera en monolog eller ett kortare teaterstycke; vill man kanske musicsera eller bjuda på poesi så går det bra; vill man locka till skratt så får man gärna bjuda på lite stand-up, spoken word eller sketch etc. Man bestämmer med andra ord fullständigt själv vad man vill göra på scen - och vi älskar att bli överraskade - varje gång!

  Inget inträde som vanligt och man behöver heller inte vara medlem i Teaterverket vare sig för att uppträda eller komma som publik - men VIKTIGT - då vi har begränsat med platser just nu så kan det vara nödvändigt att man föranmäler sig även som publik till johan@scenfredag.se.Publicerad: 2020 11 03 - 23:03

Visar poster #11 till #15 av totalt 52 stycken.

<< nyare         äldre >>


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

· Nästa Scenfredag ·

4:e Juni

4:e Juni

hjärta - illustration

Följ oss gärna på Facebook eller Instagram för event och snabba notiser:

Facebook logo Instagram logo

· Hoppa på ·

Scenfredagsgruppen

Scenfredagsgruppen

- Vill du vara med i Scenfredagsgruppen?

Vi skapar kortare scenproduktioner som vi spelar på scenfredagarna.

Här finns tillfälle att pröva på nya saker - exempelvis:

• regi •
• manus •
• skådespel •
• kostym •
• scenografi •

.. eller kanske experimentera med helt nya saker!

- Maila gärna intresse; vi börjar repa fysiskt så snart vi kan - till dess kör vi minst lika kul online ...

· OBS! ·

Om websidan

Om websidan

scenfredag.se lanserades officiellt på Teaterverkets uppstartsträff den 8:e februari i år.

Siten har just nu såväl lite skavanker som konstigheter vilka kommer att uppdateras löpande i mån av tid ..

Värt kanske att poängtera är att det faktiskt är en fullt ut »egenkodad« liten kreation - och ingen serietillverkad site som installerats - vilket vi hoppas kan reflektera både den anda och den skaparglädje vilka vi vill inspirera med!

· allmän varning ·

· Scenfredag på Insta .. ·