• Scenfredag är en av många fina verksamheter på Teaterverket •
• Läs mer på Teaterverkets hemsida: www.teaterverket.se

Scenfredag

Teaterverket - En scen fr alla - logotyp
Scenfredag - logotyp Teater masker - illustration Facebook logo Instagram logo

Öppen Scen på Teaterverket!

Första fredagen i månaden hela våren!

Västmannagatan 54, T-Bana: Odenplan

19:00-22:00

Så underbart

Så underbart

.. att äntligen vara tillbaka på scenen igen! Och vi kunde knappast ha förväntat oss en så fantastisk premiärkväll som vi hade förra veckan på Västman!!

  Ett enormt supervarmt jättetack till alla fina som gjorde denna kväll till en oförglömlig sådan med fantastiska framträdanden och många spännande överraskningar!


Vi inledde med våran blivande spoken-word legendar Rickard (med CK) som tog oss med på vild cykeltur genom stan samt bjöd på några tunga guldkorn silade ur våra klassiska tv-barnprogram - om än kanske i egna friskt uppdaterade tappningar.


Scenfredag Oktober 2020 - galleribild 010

Åter en ovillkorlig Scenfredags-legendar, Vincent Saldell, tog plats på scenen - inte på eget inititativ utan på allmän begäran - vi vet ju alla att Shakespeare knappast kan bli tyngre än då!


Scenfredag Oktober 2020 - galleribild 012
Scenfredag Oktober 2020 - galleribild 014

Kvällens första överraskning briserade på initiativ av Nicole Levin med en snyggt sammanhållen och öppen impro-session; alltid häftigt att se de som hittar hit för första gången ta ut fullt svängrum utan besvär.


Scenfredag Oktober 2020 - galleribild 004
Scenfredag Oktober 2020 - galleribild 016
Scenfredag Oktober 2020 - galleribild 018
Scenfredag Oktober 2020 - galleribild 020

Spänning med minimalistiska medel försåg Sigvard Läth oss med som med kanske inte mer än några gester gav oss en intellektuell och intensiv skildring av ett möte med en fladdermus.


Scenfredag Oktober 2020 - galleribild 022

Självklart är vi lite stolta över att ha presenterat våran första mini-prod för säsongen; ett 10-minuters drama som fick titeln »Åt Helvete!« i våran svenska tolkning av detta amerikanska manus. Det var våran evinnerligt uppskattade Scenfredags-estradör Rebecka Bodemar som denna gång tog sig an såväl skådespel som regi för första gången, och med brilliant resultat! Detta är precis en utav grundtankarna med mini-produktionerna; att ge tillfälle att testa nya gebit - och är man intresserad droppar man bara ett mail.


Scenfredag Oktober 2020 - galleribild 006
Scenfredag Oktober 2020 - galleribild 024
Scenfredag Oktober 2020 - galleribild 026

Kvällens andra underbara överraskning tog sig form i en fullständigt otippad presentation och mini-workshop i Commedia dell'arte under ledning av Emil Hermansson. Här fick vi både uppleva och praktisera denna teaterforms grundstenar rörandes mimik och uttryck samt en väldigt intressant inblick i dess återkommande gestalter så som exempelvis Harlekin. Emil regisserar just nu »Kungens Dåre« på Teaterverket men ser även just nu över möjligheter och intresse för att arrangera en längre workshop på Teaterverket i just Commedia dell'arte!


Scenfredag Oktober 2020 - galleribild 008
Scenfredag Oktober 2020 - galleribild 028
Scenfredag Oktober 2020 - galleribild 030
Scenfredag Oktober 2020 - galleribild 032

Så, åter igen; supertack för denna intensiva premiärkväll - nästa Scenfredag sker fredagen den 6:e november och repetitioner drar igång så snart som möjligt för nästa mini-prod - så maila omedelbums intresse till johan@scenfredag.se om du vill vara med.

Publicerad: 2020 10 02 - 14:52

I morgon smäller det!

I morgon smäller det!

Bara en liten påminnelse om att Teaterverkets kanske skönaste häng för såväl medlemmar som vänner äger rum i morgon kväll, fredag, på Teaterverket Västman 19:00!

  Så, kom och umgås med andra scenkonst- och teaterentusiaster; kanske berätta om dina projekt eller idéer - och kanhända att nya snilleblixtar kan slå ner och elda igång nya makalösa drömprojekt!!

  Vi kör självklart öppen scen under kvällen för den som känner för att inspirera med lite upptåg; man väljer som vanligt själv vad man vill ställa till med.

  Inget inträde; du behöver inte vara medlem men vi behöver be om en föranmälan då vi har lite färre platser än vanligt. Det går givetvis att chansa på plats i dörren under kvällen.

Väl mött! :)


Publicerad: 2020 10 01 - 16:48

Åt Helvete!

Åt Helvete!

Inte bara nypremiär för Scenfredag denna vecka på scenen på Västman - utan med denna även dags för höstens första mini-produktion »Åt Helvete!«!

  Varje månad är vi ett gäng Teaterverkare som repar en mini-prod/flashdrama (speltid ca.15 min.) under 3-4 veckor och som vi sedan spelar på nästkommande månatliga Scenfredag.

  Vill man vara med i en mini-prod. under hösten mailar man gärna en intresseanmälan till johan@scenfredag.se; här finns det utrymme att praktiskt pröva/öva exempelvis regi, skådespel, manus etc.


Publicerad: 2020 09 30 - 11:14

Scenfredag - Nypremiär på scen!!
Scenfredags Evenemang

• Scenfredag - Nypremiär på scen!! •

• 2:a oktober - 2020 •
Nu tar vi ett försiktigt steg tillbaka upp på scengolvet för att våga oss på en kanske aningen modest första uppenbarelse av höstens efterlängtade Scenfredagar.

  Vi kommer denna gång kanske behöva råka göra det lite exklusivt med ett tryggt max-antal på 16 personer och vi måste därför be alla som vill vara med denna premiärkväll att först maila en föranmälan för att bli uppskrivna på gästlistan - och då formatet som vanligt är »öppen scen« så får man självklart förtur om man vill uppträda under kvällen.

  Så, skicka en föranmälan till johan@scenfredag.se om ni vill vara med och skriv gärna om du/ni dessutom vill uppträda på scen under kvällen + hur många ni i så fall blir.

  Vi har redan lite bus, sus och dus planerat på scenen under kvällen - självklart en ny Mini-produktion Åt Helvete! - och vi välkomnar som vanligt all slags scenkonst: teater, musik, humor, poesi, performance etc. etc. under kriteriet att alla känner sig trygga och glada.

  Vi öppnar för mingel 19:00 och 20:00 drar vi igång på scen och sedan sedvanligt efterhäng!Publicerad: 2020 09 24 - 12:28

Ett supervarmt toppentack ...

Ett supervarmt toppentack ...

... till alla som var med denna sista scenfredag - vilken fick avsluta en fin och smått särpräglad vårsäsong - och vi hoppas alla fortsätter ha ork, mod och humör uppe till att streta vidare och stå på sig - hur än förhållandena ser ut!

  Nu tar vi skön sommar och utgår tufft och tappert ifrån att vi har möjligheter till att förbereda en sjuhelvetes höstpremiär lagom tills dess då soltimmarna åter blir skyggare.

  Enligt våra hoppfulla prognoser så kommer vi att tuta i gång med att förbereda våra förtjusigande flash-dramer eller mini-prodisar redan under juli/augusti - så droppa gärna några ord med såväl utrops- som frågetecken till johan@scenfredag.se om ni sitter på idéer eller har entusiasm för att skådespela eller regissera ..

Publicerad: 2020 06 09 - 13:30

Visar poster #16 till #20 av totalt 52 stycken.

<< nyare         äldre >>


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

· Nästa Scenfredag ·

4:e Juni

4:e Juni

hjärta - illustration

Följ oss gärna på Facebook eller Instagram för event och snabba notiser:

Facebook logo Instagram logo

· Hoppa på ·

Scenfredagsgruppen

Scenfredagsgruppen

- Vill du vara med i Scenfredagsgruppen?

Vi skapar kortare scenproduktioner som vi spelar på scenfredagarna.

Här finns tillfälle att pröva på nya saker - exempelvis:

• regi •
• manus •
• skådespel •
• kostym •
• scenografi •

.. eller kanske experimentera med helt nya saker!

- Maila gärna intresse; vi börjar repa fysiskt så snart vi kan - till dess kör vi minst lika kul online ...

· OBS! ·

Om websidan

Om websidan

scenfredag.se lanserades officiellt på Teaterverkets uppstartsträff den 8:e februari i år.

Siten har just nu såväl lite skavanker som konstigheter vilka kommer att uppdateras löpande i mån av tid ..

Värt kanske att poängtera är att det faktiskt är en fullt ut »egenkodad« liten kreation - och ingen serietillverkad site som installerats - vilket vi hoppas kan reflektera både den anda och den skaparglädje vilka vi vill inspirera med!

· allmän varning ·

· Scenfredag på Insta .. ·